Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi

Cu prilejul zilei Sfîntului Duh, luni, pe 21 iunie, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, împreună cu un impresionant sobor de preoți a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi, care-și serbează în aceste zile hramul. Serviciul divin a fost săvîrșit în paraclisului cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului”.

Un număr mare de închinători și pelerini au îndreptat pașii în diminiața zilei de luni spre străvechea vatră monahală ca să se roage aici de această mare sărbătoare. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici al mănăstirii.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra acestei Sfintei Mănăstiri, Țării noastre și a poporului binecredincios.

În cinstea sărbătorii, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă frățiască, pregătită cu multă dragoste de viețuitoarele mănăstirii.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.