Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, creștini din mai multe parohii ale blagociniei Dondușeni au efectuat tradiționalul Drum al Crucii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicodim, duminică 20 iunie de sărbătoarea “Pogorîrea Sfîntului Duh”,  zeci de creștin din blagocinia Dondușeni respectînd tradiția au participat la pelerinajul pe jos spre Mănăstirea Rudi. Însoțiți de preoți, pelerinii au parcurs pe jos un traseu de o lungime mai mare de 40 de km. Creștinii au fost ghidați de către blagocinul protoiereul Veceslav Matiescu împreună cu parohul satului Tîrnova  protoiereul Nicolai Negrescu și parohul satului  Plop protoiereul Oleg Strainu.

Pelerinajul  s-a început din or. Dondușeni în jurul orei 12:00, după binecuvântarea creștinilor, plini de bucurie sufletească au pornit la drum preaslăvindu-l pe Dumnezeu cu cântări și rugăciuni. Acest eveniment are o însemnătate divină, osteneala creștinilor este primită ca pe o jertvă spre slava Sfintei Treimi și pentru a primi ajutor la cerirele lor și iertarea păcatelor.

Spre seară în jurul orei 20:00  osteniți, dar împăcați sufletește pelerinii au fost întâmpinați la Sfânta Mănăstire de către stareță și maici sub dangătul clopotelor ce răsunau în codrii Nordului. Acest drum parcurs cu dificultate a trezit în inimile și gîndurile creștinilor durerea, chinurile și osteneala lui Iisus Hristos care mergea spre Golgota să fie răstignit. Drumul lung ne-a istovit trupește însă suntem întăriți și împăcați sufletește. Cel care merge cu râvnă pentru Mântuitorul , se alege și culege alese roade sufletești.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.