Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Miercuri, în Săptămîna Luminată, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și slujba prohodului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Ioan Ostaficiuc primarului orașului Cupcini

În dimineaţa zilei de miercuri, 5 mai 2021, mulţime de creştini, rude, prieteni și apropiați, cu inimile frînte de durere s-au adunat la Catedrala „Sf. Dumitru” din orașul Cupcini, raionul Edineț, pentru a petrece în ultimul drum pe robul lui Dumnezeu Ioan Ostaficiuc, ctitorul acestei Catedrale și primar al orașului Cupcini.

Sfînta Liturghie Arhierească şi slujba înmormîntării a fost oficiată de către Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. La slujbă, alături de Ierarh s-a rugat părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele paroh, protoiereul Victor Captari, un sobor de preoți și diaconi, îndurerați copiii, nepoții, rudele, apropiații și mulțimea tuturor celor care au cunoscut pe răposatul.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul bărbătesc dirijat de maestrul Dumitru Buga.

În cadrul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim a adresat familiei îndoliate şi creştinilor adunați la rugăciune un cuvînt de mîngîiere și de condoleanțe, îndemnînd rudele, apropiații și pe toți cei ce au cunoscut pe  robul lui Dumnezeu Ioan să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul lui să fie așezat în locul cel de fericire și de odihnă al drepților.

Prea Sfinția Sa a mai menționat în fața celor prezenți că adormitul robul lui Dumnezeu Ioan, toată viaţa şi-a dedicat-o serviciului public; ca primar a fost un bun gospodar, un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvîntării lui Dumnezeu, purtînd în suflet dragostea față de Dumnezeu și față de semeni, dar și imensul respect față de Biserica Ortodoxă pe care a ctitorit-o cu multă dăruire.

Dumnezeu să-l  odihnească cu drepții!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.