Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de condoleanțe al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la mutarea dintre noi la cele veșnice a protoiereului Vasile Țari

Protoiereul Vasile Țari (16.03.1958-4.12.2020)

„Cu sufletele drepţilor, celor ce s-au săvîrşit, odihneşte Mîntuitorule, sufletul adormitului robului tău protoiereului Vasile, păzindu-l pe el întru viaţa cea fericită, care este la Tine, iubitorule de oameni!”

Vestea despre mutarea subită dintre noi la cele veșnice a protoiereului Vasile Țari, parohul bisericii „Sf. Vasile cel Mare” din satul Corestăuți, raionul Ocnița, vrednic slujitor al Episcopiei de Edineț și Briceni, neobosit mărturisitor al credinţei în Hristos şi un om de o rară nobleţe şi cumsecădenie; ne-a provocat în suflete o mare durere și profundă întristare.

Vrednicul de pomenire părinte Vasile a trecut la Domnul la vîrsta de 62 de ani în urma unui tragic accident rutier care a avut loc ieri seară.

Un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, părintele Vasile va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit o făclie mereu arzîndă pentru trăirea credinţei în Hristos, pe care a moştenit-o din familia sa şi slujirii căreia şi-a dedicat întreaga viaţă.

În aceste momente, cînd sufletul părintelui Vasile merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul său în ceata sfinţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfîrşit.

Familiei greu încercate, cît și tuturor celor care l-au iubit și apreciat, le transmitem sincere condoleanţe.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică în lumina Împărăţiei Sale!

† NICODIM

Episcop de Edineţ şi Briceni

Slujba înmormântării va avea loc luni, 7 decembrie, în biserica din s. Corestăuți, r-nul Ocnița.

Comments are closed.