Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Arhierească Liturghie şi slujba de sfințire a noului iconostas la bisericii „Sf. Treime” din orașul Cupcini

Sîmbătă, 10 octombrie 2020, mulțimea enoriașilor bisericii „Sf. Treime” din orașul Cupcini, păstoriți de protoiereul Marcel Curoș, cu multă bucurie duhovnicească au participat la Arhierească Liturghie şi rînduiala de sfințire a noului iconostas. Slujba a fost săvîrșită de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, şi un sobor de preoţi şi diaconi. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în mod tradițional, cu pîine și cu sare, de părintele paroh și de primarul orașului, Ion Ostaficiuc.

Alături de credincioși la slujbă a fost prezent Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul Sfintei Liturgii la ectenia mare și la ectenia întreită au fost înălțate rugăciuni speciale pentru cei bolnavi  încercaţi astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească.

La finalul slujbei, Prea Sfințitul Nicodim  a salutat prezența domnului Președinte și i-a mulțumit pentru tot sprijinul ce îl acordă Bisericii Ortodoxe din Moldova. Părintelui paroh, protoiereului Marcel Curoș, și enoriașilor săi, Vlădica a rostit un cuvînt de felicitare cu ocazia acestui eveniment spiritual deosebit din viața comunității lor, mulțumindu-le tuturor pentru dragostea și rîvna de care au dat dovadă, contribuind financiar fiecare după posibilitate, pentru a împodobi după cuviință și a înfrumuseța cu acest minunat iconostas, Casa lui Dumnezeu.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.