Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Adunare cu slujitorii din cuprinsul Blagociniilor Edineț I, II și III

Slujitorii din cuprinsul Blagociniilor Edineț I, II și III au fost convocați în dimineața zilei de luni, 3 august 2020, într-o ședință ordinară, desfășurată la Reședința Episcopală din orașul Edineț sub președinția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

În cadrul întrunirii au fost discutate diverse probleme și noi provocări legate de slujirea pastorală și misionară în parohii în contextul dificil cauzat de pandemia Covid-19.

Cu profund regret, Ierarhul a amintit despre dureroasa mutare prematură dintre noi la cele veșnice a tînărului protoiereu Vitalie Mailovschii, paroh al bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocnița, răpus de nemilosul coronavirus, precum și a socrului său – vrednicul de pomenire protoiereu Mihail Sevastianov, decedat la două zile distanță de complicațiile provocate de o boală mai veche.

La îndemnul Prea Sfințitului Nicodim, slujitorii au cîntat pentru nou-adormiții protoierei Vitalie și Mihail imnul „Veșnică pomenire!”.

La final au fost puse în discuție și oferite soluții la diverse întrebări venite din partea preoților, Ierarhul arătîndu-se disponibil și în continuare să ofere suport și susținere slujitorilor în rezolvarea problemelor apărute.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.