Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Ocnița au fost comemorate victimele accidentului nuclear de la Cernobîl

La data de 26 aprilie 2019 se împlinesc 33 de ani de la cel mai tragic și, probabil, cel mai periculos eveniment tehnogen al veacului XX, și anume accidentul de la Centrala nucleara din Cernobîl. O mulțime de concetățeni de-ai noștri au participat atunci la lichidarea consecințelor acestui îngrozitor dezastru, mergînd ca voluntari și riscîndu-și propria sănătate și chiar viața.

În orașul Ocnița, la monumentul victimelor acestei tragice catastrofe, s-au adunat veteranii de la Cernobîl, conducerea raionului și a orașului, elevii și locuitorii urbei și ai raionului. Un sobor de preoți din cadrul blagoniniei Ocnița, sectorul II, în frunte cu părintele blagocin, Protoiereul Oleg Bacal, au săvîrșit un parastas întru pomenirea veteranilor adormiți, după care părintele Oleg a adresat un cuvînt de alinare și apreciere a curajului, jertfelniciei și devotamentului acelor voluntari care, participînd atunci la lichidarea consecințelor de proporții ale catastrofei, au salvat viitorul nostru, iar acum aproape toți sunt cu diferite grade de invaliditate.

După alocuțiunile rostite de autorități, ceremonia s-a încheiat cu o depunere de flori la Memorial.

Pe această caledorim să mulțumim președintelui Asociației Veteranilor de la Cernobîl Ocnița, doamnei Ludmila Belonoșa, pentru organizarea evenimentului și pentru păstrarea amintirii vii a acestor persoane curajoase.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.