Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

„Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui!”

 

La 31 martie 2019, un devastator incendiu a mistuit în flăcări casa unei tinere familii din localitatea Paladea, raionul Ocnița. Profund mișcați de această mare nenorocire și grea încercare prin care trece tînăra familie ce îngrijește doi copii minori — unul de 5 ani și altul de 4 luni, enoriașii din parohia Bîrnova au hotărît să facă un act de caritate.

La îndemnul preotului paroh Vitalie Apostol, luni, 8 aprilie 2019, cînd Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Arhanghelului Gavriil, creștinii bîrnoveni au adus la biserica din sat o mulțime de ajutoare: plapume, perne, cuverturi, lenjerie de pat, haine, jucării, produse alimentare etc., pentru a mîngîia cît de puțin familia greu încercată.

După ce au fost adunate, ajutoarele au fost transportate la fața locului și înmînate familiei sinistrate împreună cu o sumă de bani din partea bisericii și a creștinilor. Tînăra familie a rămas profund impresionată de gestul caritabil și a mulțumit cu lacrimi în ochi binefăcătorilor.

Cu prilejul vizitei, părintele Vitalie a adresat pătimiților un cuvînt de întărire duhovnicească, îndemnîndu-i să nu cadă în deznădejde, ci să aibă încredere în Bunul Dumnezeu, care uneori ne dă asemenea ispite pentru a ne face mai tari.

Pe această cale, mulțumim tuturor creștinilor cu inimă mare, care și-au adus aportul la acest eveniment. Domnul să Vă răsplătească jertfa însutit și să scrie numele Dumneavoastră în ceruri!

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.