Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Raportul de activitate al Uniunii Femeilor Creștin-Ortodoxe din raionul Briceni pentru anul 2018

 

Uniunea Femeilor Creștin-Ortodoxe din raionul Briceni a fost întemeiată la finele anului 2018 și își desfășoară activitatea cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Deși recent înființată, Uniunea a reușit să-și mobilizeze într-un timp scurt reprezentantele spre realizarea mai multor activități întru slava lui Dumnezeu și binele credincioșilor, cu care dorim să vă facem cunoștință în continuare:

Iertarea — începutul oricărui post!

Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Uniunea Femeilor Creștin-Ortodoxe din Briceni a început Postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos cu un mesaj către toți oamenii: „Iertarea-începutul oricărui post!”, împărțind creștinilor cîte un pliant cu îndemnul de a ierta și cîte un cadou simbolic — o bomboană de post. Astfel, încît persoana care primește acestea să le dăruiască cuiva, căruia consideră că ar trebui să-i spună: „Iartă-mă!”.

 

 

 

 

Sărbătoarea Sfîntului Nicolae la Catedrala

„Acoperămîntul Maicii Domnului” din or. Briceni

Sfîntul Nicolae a revărsat raze de bucurie peste inimile copiilor care L-au cinstit și, apropiindu-se de icoana Sa, au spus o rugăciune, iar în dar au primit dulciuri și jucării.

Pentru suport la realizarea acestei activități, ce a adus dragostea de Dumnezeu în sufletele copiilor și zîmbete pe fața lor, mulțumim Mănăstirii „Sfîntul Prooroc Ilie” din Nicoreni, magazinului de copii „Gloria”, agentiei de publicitate „Garant” și familiei Pavliuc din or. Briceni.

Sfinte Ierarhe Nicolae, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

 

 

 

 

 

 

 

 

Taina Sfîntului Maslu la Azilul de bătrîni din or. Lipcani

„Nimeni nu poate să creadă în Dumnezeu pîna nu va vedea lumina viții veșnice în ochii altui om" — Antonie de Suroj.

Luni, 24 decembrie, am văzut lumina bucuriei și a poăinței în ochii celora care, fără voia lor, au format o familie la azilul pentru persoane vîrstnice și cu dizabilități din or. Lipcani. E imposibil să redai în cuvinte cele văzute în timpul săvîrșirii Tainei Sfîntului Maslu… Au fost și lacrimi, și zîmbete, si noi speranțe…

Sincere mulțumiri aducem preoților și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei Taine pentru aceste suflete singuratice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campania „Dăruiește Pruncului Iisus Hristos”

În cadrul Campaniei „Dăruiește Pruncului Iisus Hristos”, căreia i s-a dat start, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, pe data de 14 decembrie 2018, la conferința „A iubi înseamnă a ierta”, s-a propus ca pînă la Nașterea Domnului, să fie ajutați cu haine, încălțăminte și alte lucruri neceare 12 copii.

Datorită protoiereului Victor Turea, paroh în comuna Colicăuți, r-nul Briceni, au mai fost ajutați încă 9 copii. Mulțumim tuturor pentru receptivitate și contribuție la aducerea zîmbetului pe fața acestor 21 de copii.

 

 

 

 

 

Comments are closed.