Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Hramul bisericii „Sfinții Arhangheli” din satul Parcova, raionul Edineț

 

Miercuri, 21 noiembrie 2018, cînd Biserica Ortodoxă cinstește Soborul Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil și al tuturor cereștilor netrupești puteri, mai multe localități din cuprinsul Eparhiei noastre își sărbătoresc Ocrotitorii Cerești și ziua hramului. Una din ele este și parohia „Sfinții Arhangheli” din satul Parcova, raionul Edineț, păstorită de protoiereul Ghenadie Balta. Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, în ziua hramului biserica a fost vizitată de către părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, care a oficiat aici, împreună cu un sobor de slujitori, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii și slujba de sfințire a fîntînii renovate și a unei noi Troițe înălțate în curtea sfîntului locaș.

La final, părintele Adrian a vorbit despre importanța cinstirii sfinților îngeri în cultul particular și public în Biserica Ortodoxă și a felicitat credincioșii satului Parcova cu prilejul hramului. La cuvintele de felicitare s-a alăturat și părintele paroh, Ghenadie Balta, care a mulțumit a rîndul său soborului preoțesc pentru bunăvoința de a veni în această zi să slujească și să împărtășească împreună bucuria hramului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.