Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Reședința Episcopală din municipiul Edineț a avut loc Adunarea Generală a preoților

Slujitorii din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni au participat luni, 24 septembrie 2018, la Adunarea generală a preoților ce a avut loc la Reședința Episcopală sub președinția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de primă importanță pentru bunul mers al vieții duhovnicești.

În debutul ședinței, Ierarhul a luat act de rapoartele părinților blagocini privitoare la activitatea pastorală, misionară și liturgică a preoților în parohii, mărturisirea slujitorilor sfintelor altare, ordinea și curățenia în biserici, starea sfintelor antimise, solicitări venite din partea slujitorilor.

În continuare, Prea Sfințitul Nicodim s-a referit la lucrările ședinței extraordinare a Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 14 septembrie curent, care a condamnat decizia Patriarhiei Constantinopolului de a trimite la Kiev doi așa-numiți exarhi, care trebuie să intermedieze procesul de acordare a autocefaliei bisericilor schismatice ucrainene. În legătură cu situația tulburătoare creată, Sfîntul Sinod a chemat plinătarea Bisericii Ortodoxe Ruse la rugăciune pentru unitate, pace și bună înțelegere în sînul ortodoxiei. Subliniind importanța unității și consensului sobornicesc al Bisericii Ortodoxe, Ierarhul a binecuvîntat toți slujitorii să se conformeze acestui îndemn la rugăciune. Textul tipărit al rugăciunilor a fost distribuit în cadrul adunării tuturor preoților spre a fi inclus în cadrul ecteniei întreite la fiecare Sfîntă Liturghie.

Apoi s-au discutat diverse momente organizatorice și liturgice privitoare la vizita Ierarhului în parohii, primirea cinstitelor moaște ale Sfîntului Mare Mucenic Panteleimon de la Mănăstirea „Sf. Pavel” de pe Muntele Athos la Mănăstirea Zăbriceni la data de 10 octombrie, vizita Sanctității Sale Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii în Moldova, întrebări venite din partea preoților.

La final, toți slujitorii prezenți la întrunire au luat parte la o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.