Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de felicitare al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Preasfinţitului NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni cu ocazia zilei de naştere

 

Preasfințite Vlădica NICODIM,

Cu bucurie în Domnul Cel Dătător de Viață și cu dragoste, Vă felicităm călduros cu frumosul prilej de recunoștință Domnului, ziua de naştere.

Cu gînduri alese față de Preasfinția Voastră, Vă dorim să aveți multă sănătate, tărie trupească pentru a putea sluji Sfintele Liturghii și tărie sufletească pentru a putea să biruiți ispitele și greutățile la care sunt supuși cei care merg pe Calea Domnului.

Sunteți un pilduitor  Slujitor al Domnului, muncind cu osîrdie pentru bunăstarea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Dumnezeu să Vă răsplătească din bogata Lui milă, pentru toate lucrurile mărețe pe care le-ați făcut, aducînd slavă lui Dumnezeu. Să caute Dumnezeu la jertfelnicia  de care ați dat dovadă, fiind în multele  funcții pe care le-ați deținut, un bun exemplu și curajos inițiator. Ați deținut funcția de  Blagocin al circumpscripţiei Chişinău, Blagocin al bisericilor din oraşele: Chişinău, Tiraspol, Bender, Anenii Noi, Orhei, şi Ialoveni, rector al Seminarului Teologic Chişinău, duhovnic-administrator al Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei și administrator al Mănăstirii „Sf. Mare Mc. Gheorghe” din s. Căpriana, r. Străşeni. În prezent sunteți și membru al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, vice–preşedinte de onoare al Organiztiei de ajutoare umanitare „Hilfe Fur Osteuropa” din Germania și Președinte al Comitetului de Edituri al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Preasfințite Stăpîne, considerându-vă un reper al demnităţii şi un exemplu viu în care Harul lui  Dumnezeu vine în completarea unei personalităţi puternice, a unui om bun şi hotărât, să-şi ducă la îndeplinire misiunea pe care şi-a asumat-o,Vă asigurăm de întreaga preţuire pe care o avem faţă de Preasfinția Voastră, urîndu-Vă să aveți parte de bucurii duhovnicești asemenea Dreptului Nicodim, ucenicul tainic al Mîntuitorului, în care Cuvîntul lui Hristos a adus rod viu!

Preasfinţite Stăpîne, fie ca Milostivul Dumnezeu, să Vă aibă mereu în paza Sa iar noi Vă dorim să trăiți întru mulți și fericiți ani !

Cu dragoste frățească în Hristos-Domnul,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

 

Comments are closed.