Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festivalul raional al Cîntecului Pascal „Hristos a Înviat!” la Dondușeni

 

Ne aflăm în Săptămîna Luminată, cînd sunetul clopotelor și slujbele deosebite din sfintele locașuri de închinare ne vestesc marea bucurie a Învierii Domnului și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos. După șapte săptămîni de post și rugăciune, inimile drept-credincioșilor creștini se veselesc din nou întru slăvirea Celui ce ,,cu moartea pe moarte călcînd” a Înviat a treia zi, dăruind lumii viață veșnică.

În Joia Săptămînii Luminate, cu binecuvîntarea și participarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la Dondușeni a avut loc, într-o solemnă atmosferă praznicală, Festivalul Raional al cîntecului Pascal „Hristos a Înviat!”.

Au evoluat 19 colective folclorice și coruri bisericești ale parohiilor din raionul Dondușeni, însoțite de preoții parohi, dar și invitații speciali — corul „Nicolaus” din Iași, România, și corul Mănăstirii Curchi, dirijat de maestrul în arte Dumitru Buga.

La eveniment a fost prezent domnul deputat Iurie Chiorescu, oficialități locale și invitați de onoare.

Concomitent cu desfășurarea festivalului a fost vernisată și o superbă expoziție de bucate tradiționale pascale și lucrări artistice ale tinerelor talente.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de folos duhovnicesc, reliefînd importanța unei asemenea măsuri cultural-artistice întru promovarea tezaurului duhovnicesc al binecredinciosului nostru popor creștin trăitor în acest spațiu, care a știut cu multă dragoste și talent artistic să prelungească negrăita bucurie a Învierii Domnului din biserică în lume.

În semn de apreciere și încurajare la perpetuarea valorilor creștine, toți participanții au primit din partea partea Prea Sfințitului Nicodim cîte o Diplomă Arhierească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.