Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Serviciul divin praznical la Mănăstirea ”Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea, cu prilejul celebrării celor 50 de ani de la naștere, a Arhimandritului Nicolae (Roșca)

 

Miercuri, 16 august 2017, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea, din mun. Chișinău, cu prilejul celebrării celor 50 de ani de la naștere a Arhimandritului Nicolae (Roșca), Duhovnicul și administratorul acestei vetre monahale din inima Capitalei.

În această zi semnificativă zi pentru Duhovnicul – administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea – celebrarea celor 50 de ani de la naștere, alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ambrozie, Episcop de Neftecamsk și Octeabrsk, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan.

La Sfânta Liturghie praznicală a coliturghisit și un impunător sobor de preoți și diaconi din întreg cuprinsul Mitropoliei, iar Catedrala ”Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” a Mănăstirii Ciuflea a fost arhiplină de credincioși dornici de a se ruga alături de soborul arhieresc și preoțesc.

La Vohodul mic, Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea PC Arhim. Nicolae (Roșca), pentru activitatea rodnică la cârma Mănăstirii Ciuflea, dar și cu prilejului aniversării a 50 de ani din ziua nașterii a fost decorat de către Mitropolit, cu înalta distincție mitropolitană „Ordinul Recunoștinței”.

Slujitorul Mănăstirii, Prot. Rodion Severin a primit binecuvântarea Întâistătătorului de a purta Mitră, iar diaconul Vasile Ghețiu a fost avanasat în treapta de Protodiacon.

În atmosfera festivă şi măreaţă a Serviciului divin praznical, Protodiaconul Boris Balan, s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de preot, pe seama Mănăstirii Ciuflea primind și primele decorații bisericești: camilavca și crucea de aur.

Tot în această zi, Vlădica Vladimir l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Rodion Chiper, pe seama Mănăstirii Ciuflea.

După Liturghie, toţi slujitorii au participat la un Tedeum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra PC Părinte Arhim. Nicolae.

La final, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari a adresat cu binecuvântarea Mitropolitului un cuvânt din partea Episcopatului Mitropoliei Moldovei, urându-i Arhim. Nicolae viață lungă, lipsită de primejdii și ispite, precum și statornicie întru buna păstorire a obștei monahale și a numeroșilor fii și fiice duhovnicești.

Părintele Arhimandrit Nicolae a a avut parte de alese felicitări și din partea soborului preoțesc al Mănăstirii, care i-au mulțumit acestuia pentru grija Sa părintească și pentru dragostea pe care o are față de cler și poporul binecredincios.

La rândul său, Arhim. Nicolae a mulțumit Mitropolitului, arhiereilor, preoților și întregului popor pentru rugăciunea comună săvârșită și pentru cuvintele alese de felicitare care i-au fost adresate în această zi aniversară – 50 de ani de la naștere.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.