Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De sărbătoarea Scoaterii Sfintei Cruci, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Mihălășeni, Ocnița

 

Luni, 14 august 2017, în ziua prăznuirii Scoaterii Sfintei Cruci și a pomenirii celor 7 frați Mucenici Macabei, a mamei lor Solomoni și a dascălului lor Eleazar, zi care marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit slujba de sfințire a noului indition al Sfintei Mese, confecționat din metal prețios și împodobit cu icoane imprimate, apoi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Mihălășeni, raionul Ocnița, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi. Din soborul preoțesc a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, protoiereul Oleg Bacal, blagocinul raionului Ocnița, sectorul II, protoiereul Ioan Agatii, parohul sfîntului locaș, slujitori din parohiile învecinate.

La finalul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care s-a referit la sărbătoarea Scoaterii Sfintei Cruci, menționînd că „Sfînta Cruce rezumă în ea însăşi întreaga operă mîntuitoare a Fiului lui Dumnezeu Întrupat. Crucea înseamnă renunţare, înfrînare, despătimire, eliberare şi înălţare la Dumnezeu, iar în asumarea Crucii ni S-a făcut model Mîntuitorul Iisus Hristos. Cei ce o sărută cu evlavie sunt încredinţaţi că primesc ajutorul şi sfinţenia ce izvorăsc din razele nevăzute pe care le iradiază ea.”

Referindu-se la martiriul fraților Macabei, a mamei lor Solomoni și a dascălului lor Eleazar, Prea Sfinția Sa a subliniat că ei ne sunt la acest început de post model și încurajare în mărturisirea și trăirea credinței.

De asmenea, Vlădica a felicitat pe părintele paroh, protoiereul Ioan Agatii, și întreaga obște de creștini cu prilejul începutului postului Adormirii Maicii Domnului și a mulțumit tuturor pentru contribuția adusă la renovarea și împodobirea bisericii.

Părintele paroh, protoiereul Ioan Agatii, precum și mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Mihălășeni, s-au învrednicit din partea Ierarhului de înalte distincții bisericești, iar fiecare creștin a primit în dar din partea Arhipăstorului cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.