Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sărbătoarea Sfîntului Prooroc Ilie în parohia „Sf. Dumitru” din satul Pivniceni, Dondușeni

 

Miercuri, 2 august 2017, de sărbătoarea Sfîntului Slăvitului Prooroc Ilie Tesviteanul, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a vizitat Biserica „Sf. Dumitru” din localitatea Pivniceni, raionul Dondușeni, unde a fost întîmpinat cu multă bucurie de părintele paroh, preotul Ilie Gobjilă, şi de mulţimea credincioşilor printre care se aflu și mulți copii. Aici Prea Sfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvîrşit slujba de sfințire a bisericii renovate și Sfînta Liturghie Arhierească.

La finalul serviciului divin, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură în care a evidenţiat viaţa şi activitatea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, om al lui Dumnezeu care a mărturisit cu mult curaj dreapta credință și cinstire faţă de Dumnezeu, fără să se sfiască sau să se teamă chiar și de nelegiuitul împărat Ahab. Ierarhul a îndemnat credincioșii să ia drept pildă modelul de credință, de post, de rugăciune și de înfrînare de la patimi al Sfîntului Prooroc Ilie pentru a ne bucura de harul și binecuvîntarea lui Dumnezeu în viața aceasta pămîntească și a ne învrednici de fericirea Împărăției Sale celei Cerești.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate duhovnicească şi administrativ-gospodărească din cadrul parohiei și pentru munca depusă la renovarea și împodobirea sfîntului locaș, parohul bisericii „Sf. Dumitru” din satul Pivniceni, preotul Ilie Gobjilă, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

În încheierea cuvîntului, Prea Sfinţia Sa a adus alese cuvinte de felicitare părintelui paroh Ilie cu ocazia sărbătoririi Ocrotitorului Ceresc și i-a mulțumit pentru grija părintească spirituală ce o poartă pentru creștinii din parohie și pentru sfîntul lăcaș.

Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Sf. Dumitru” din satul Pivniceni s-au învrednicit de înalte distincții bisericești.

Toți creștinii prezenți la sărbătoare au participat la final la o agapă frățescă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.