Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Secretarul, blagocinii Episcopiei de Edineț și Briceni, membrii Departamentelor eparhiale Mănăstiri și viață monahală și Învățămînt religios și Activitate Pastorală au prezentat rapoarte de activitate

 

Luni, 29 mai 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a convocat la Reședința Arhierească din orașul Edineț o întrunire cu secretarul eparhial, blagocinii, membrii Departamentelor eparhiale Mănăstiri și viață monahală și Învățămînt religios și Activitate Pastorală, pentru a prezenta rapoarte de dare de seamă pentru prima jumătate a anului 2017.

În debutul ședinței s-au purtat discuții legate de bunul mers al vieții parohiale și mănăstirești, duhovnicia și disciplina clerului, sfaturi și îndemnuri duhovnicești, apoi fiecare din cei prezenți a prezentat cîte un raport de activitate.

Referitor la misiunea Departamentului Eparhial Învățămînt religios și Activitate Pastorală, președintele acestuia, protoiereul Lucian Serdeșniuc, a specificat următoarele: „În făurirea omului educația este concepută ca o investiție în om, compusă din mai multe valențe formativ-educative și organizate într-un sistem educațional. Un factor ce contribuie la dezvoltarea personalității umane pe lângă școală este Biserica. Influiența educativă a Bisericii se realizează prin intermediul orelor de religie desfășurate la nivelul școlii,prin slujbele divine din cadrul locașelor de cult și prin activitățile caritabile organizate la nivel de societate.

Pe parcursul anului de învățământ 2016-2017 Departamentul de Învățământ și Activitate Pastorală a Eparhiei de Edineț și Briceni a realizat cu mărinimie aceste obiective educaționale cu binecuvântarea Prea Sfințitului Nicodim.

Pe lângă orele de religie și activitățile extradidactice desfășurate în cuprisul Eparhiei pe parcursul anului de învățământ, s-a mai realizat un experiment pedagogic format din trei etape, privind eficientizarea parteneriatului Școală-Biserică.

Planificarea activităților comune ale parteneriatului educațional a fost elaborat de membrii Departamentului Învățământ Religios la 1 septembrie 2016, realizând toate cele propuse pe parcursul anului de studii și finalizat cu pietate la 30 mai 2017.”

În rezultatul raportului părintelui Lucian, Prea Sfințitul Nicodim a binecuvîntat ca fiecare din cele 4 mănăstiri din cuprinsul eparhiei să organizeze pe parcursul vacanței tabere de vară pentru cîte 15 elevi din cadrul blagociniilor în care se află, timp de 10 zile.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.