Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica dinaintea Botezului Domnului la Catedrala „Sf. Dumitru” din orașul Cupcini

 

În Duminica dinaintea Botezului Domnului și a pomenirii Cuviosului Părinte Serafim de la Sarov, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat biserica ”Sf. Dumitru” din orașul Cupcini, raionul Edineț, săvîrșind aici Sfînta Liturghie Arhierească. La serviciul divin, Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea și părintele paroh, protoiereul Victor Captari, un  sobor de diaconi și au participat mai mulți enoriași.

Sfînta Liturghie a fost continuată de cuvîntul de învățătură al Prea Sfințitului Niocdim. Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța acestei duminici care pregătește spiritual pentru întîlnirea marelui eveniment al Botezului Domnului, amintindu-ne de botezul pocăinței propovăduit de Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului Ioan. De asemenea, Vlădica a mulțumit și părintelui paroh, protoiereului Victor Captari, pentru osteneala ce o depune în ogorul Domnului, păstorind cu multă dăruire turma lui Hristos ce i-a fost încredințată.

Toți copiii prezenți la slujbă au cîntat colinde, au spus urături și au recitat poezii creștine, primind în dar din partea Ierarhului dulciuri, jucării și rechizite școlare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.