Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

MESAJUL DE CONDOLEANȚE AL PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, PREŞEDINTELE COMISIEI DE CANONIZARE A SFINŢILOR LOCALI DIN REPUBLICA MOLDOVA

IMG_4425

 

În aceste momente de profundă tristeţe aducem sincere condoleanţe Preasfinţiei Voastre în legătură cu mutarea la cele veşnice a vrednicului slujitor din eparhia de Edineţ şi Briceni, a Preacucernicului Protoiereu Alexei TANASEICIUC, paroh al bisericii „Naşterea Maicii Domnului", din satul Stolniceni, blagocinia Edineţ.

A fost un neobosit slujitor şi mărturisitor al credinţei în Hristos, prin exemplul propriei sale vieţi şi un om de o rară nobleţe şi cumsecădenie. Ca Preşedinte al Comisiei de Canonizare a Sfinţilor locali din Moldova, mărturisesc că a fost un membru activ, depunînd eforturi jertfelnice pentru întărirea şi prosperarea Bisericii Ortodoxe din Moldova. El a propus spre canonizare pe preotul Gheorghe Ivanov din localitatea Stolniceni şi e regretabil faptul că nu a fost dusă lucrarea până la sfârşit.

Orice pierdere a unei persoane dragi, este o durere greu de închipuit, însă nădejdea învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristeţea şi să Vă stăpânească durerea.

Fie ca lucrarea pastoral-misionară, pe care a săvîrşit-o regretatul Preacucernic Protoiereu Alexei TANASEICIUC, să dăinuiască veşnic în sufletele celor care l-au cunoscut şi l-au ascultat!

Veşnica lui pomenire şi Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii întru împărăţia Sa!

Cu dragoste întru Hristos-Domnul,

† PETRU

EPISCOP DE UNGHENI Şl NISPORENI,

PREŞEDINTELE COMISIEI DE CANONIZARE

A SFINŢILOR LOCALI DIN REPUBLICA MOLDOVA

16 februarie 2016

 

condoleante

Comments are closed.