Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de mare sărbătoare la Mănăstirea Zăbriceni, cea de-a 16-a aniversare de la întemeiere

IMG_7512

 

După tradiția de mai mulți ani, prin mila lui Dumnezeu, în ziua de 4 august, cîteva sute de pelerini și închinători au venit la sfînta mănăstire ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț, pentru a participa la slujba prilejuită de cel de-al doilea hram al ei în cinstea Sfîntului Sfințit Mucenic Foca și a Sfintei Mironosițe Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena.

Sfînta Liturghie a fost oficiată de către starețul așezămîntului monahal împreună cu un sobor de preoți și diaconi din țară și de peste hotare. Din partea Episcopiei de Edineț și Briceni, Prea Sfințitul Nicodim a delegat pe Preacucernicul Părinte Mitrofor Adrian (Cotelea), secretarul eparhiei. Cuvîntul lui Dumnezeu semănat prin predica exegetică după Sfînta Evanghelie de către ieromonahul Siluan, duhovnicul mănăstirii Agafton, România, a ajuns în inimile fiecăruia datorită mesajului profund și felului în care a fost prezentat. Printre cei aflați la serviciul divin s-au numărat și multe persoane din conducerea raionului Edineț, ctitori și absolvenți ai școlilor teologice care au activat în trecut pe teritoriul acestei mănăstiri. Cântările de laudă au fost interpretate de către corul psaltic al mănăstirii codus de ierodiaconul Paisie (Viscun) și maestrul Ion Brătescu împreună cu două proiecte muzicale: Art Group BRAVISSIMO și Brain Band.

La final, Starețul Mănăstirii a adresat un cuvînt de mulțumire și de felicitare tuturor celor prezenți la această mare sărbătoare, menționînd că rugăciunea săvîrșită în comun a adus celor care au pășit pragul mănăstirii liniște sufletească, alinare durerilor și necazurilor, regăsirea sinelui și împăcarea cu Dumnezeu. Totodată, a mulțumit tuturor ctitorilor și binefăcătorilor pentru suportul de binefacere și dragostea care o au față de acest sfînt așezămînt.

Ca o încununare a împlinirii sufletești primite de la Sfînta Liturghie, a fost și agapa tradițională care a adus entuziasm firesc tuturor celor prezenți, în special prin momentul artistic oferit de către voluntarii din cadrul asociației „Nicoliada” din s. Terebna.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

IMG_7505

 

IMG_7522

 

IMG_7551

 

IMG_7556

 

IMG_7557

 

IMG_7572

 

IMG_7587

 

IMG_7592

Comments are closed.