Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festivalul –concurs raional al cîntecului pascal ,,Cînta-voi Domnului meu” la Mănăstirea Călărășeuca

 

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos se află în centrul credinței creștine. Prin Înviere natura recapătă culoare, sufletul omului este din nou salvat din negura păcatului de Preabunul Dumnezeu. În această perioadă a Sfintelor Paști, gîndurile noastre se înaripează către cer și dincolo de cer.

În Duminica a IV-a după Sfintele Paști, cînd oamenii și natura pentrec în pacea și bucuria Învierii, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Călărășeuca, raionul Ocnița, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț si Briceni, a avut găzduit un superb eveniment de suflet — Festivalul-concurs raional al cîntecului pascal ,, Cînta-voi Domnului meu”. Cu multă dăruire, har și măiestrie artistică au adus slavă și recunoștință Domnului Hristos cel Înviat 14 colective artistice de elevi și maturi din localitățile raionului Ocnița și nu numai, pentru care festivalul a devenit o tradiție.

Din partea Prea Sfințitului Nicodim, care din binecuvîntate pricini nu a putut fi prezent, cu un mesaj de felicitare pentru participanți la manifestație au fost prezenți protoiereul Andrei Gîrșcan, Președintele Departamentului Eparhial Activitate Culturală, și protoiereul Alexandru Buga, șeful serviciului de presă.

La festival au fost prezenți domnul Andrei Țopa, vicepreședintele raionului Ocnița, doamna Ludmila Belonoșca – șefa secției Cultură a Consiliului Raional Ocnita, protoiereul Lucian Serdeșniuc – Președintele Departamentului Eparhial Învățămînt Religios și Activitate Pastorală, reprezentanți ai Direcției Raionale de Învățămînt, primari de localități și mulțime de spectatori. Participanții și invitații au mulțumit maicii starețe, Egumena Eufrosinia, pentru primire și ospitalitate.

La încheierea festivalului toate colectivele au fost premiate cu diplome și au primit calendare bisericești și literatură duhovnicească din partea Prea Sfințitului Nicodim.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.