Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Călărășeuca

 

Miercuri, 21 ianuarie 2015, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edinet și Briceni, a vizitat Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, pentru a oficia aici Sfînta Liturghie Arhierească și a aduce cordiale felicităti Preacuvioasei Maici starețe, Egumenei Eufrosinia Peșterean, cu prilejul aniversării dublului jubileu — 60 de ani de viață și 40 de ani de la tunderea în monahism.

La serviciul divin Ierarhului i-a coliturghisit un impresionant sobor de preoți și diaconi și au fost prezenți mulțime de credincioși și închinători care au venit să aducă omagiatei și îndrăgitei maici starețe prinosul lor de cinstire și recunoștință.

După citirea pericopei evanghelice, cu binecuvîntarea Prea Sfinției Sale, un cuvînt de învățătură a rostit protoiereul Nicolae Florinschi, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău, iar după rugăciunea „Tatăl nostru” — protoiereul Leonid Sevastianov, paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea Călărășeuca.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum pentru sănătatea maicii Eufrosinia și a tuturor ctitorilor sfintei mănăstiri, după care Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de felicitare. Adresîndu-se maicii starețe, Ierarhul i-a urat doriri de sănătate, pace, bucurie şi mult ajutor sfînt de la Dumnezeu în viaţa şi activitatea ei. Ierarhul i-a mulțumit în special pentru rîvna și înțelepciunea de care dă dovadă în slujirea ce i-a fost încredințată, pentru că sub îndrumarea ei duhovnicească vatra monahală de la Călărășeuca constituie un veritabil focar de perpetuare a valorilor credinței ortodoxe și de regenerare spirituală a creincioșilor care-i pășesc pragul.

În semn de apreciere, Preacuvioasa maică stareță Eufrosinia a fost decorată cu ordinul „Cuviosul Paisie Velicicovskii” și a primit în dar din partea Ierarhului o Cruce cu pietre scumpe. De înalte distincții bisericești s-au învrednicit și mai mulți ctitori ai sfîntului așezămînt.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.