Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Hramul Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

 

În ziua praznicului Acoperămîntul Maicii Domnului, marți, 14 octombrie 2014, Catedrala Arhirească din orașul Briceni și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat aici Sfînta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în dimineața zilei cu multă căldură și dragoste cu un frumos buchet de flori de către protoiereul Vasile Saracuța, paroh al sfîntului locaș și blagocin al raionului Briceni. La serviciul divin au fost prezenți primarul orașului Briceni, domnul Mihail Gnatiuc, oficialități locale și de stat, mulțime de credincioși, locuitori și oaspeți ai orașului.

După Sfînta Liturghie slujitorii altarului și creștinii au înconjurat în procesiune cu citirea Sfintelor Evanghelii biserica și au săvîrșit un Te Deum de sănătate.

În cuvîntul său adresat credincioșilor, Prea Sfințitul Nicodim a felicitat călduros enoriașii cu ziua hramului bisericii și a orașului – Acoperămîntul Maicii Domnului, evocînd importanța evenimentului și marea binecuvîntare ce a adus-o Prea Sfînta Născătoare de Dumnezeu în biserica Vlaherna din Constantinopol, în zilele împăratului Leon cel Înțelept, iar de acolo tuturor creștinilor ce o cinstesc cu evlavie, căci sărbătoarea confirmă o dată în plus calitatea de mijlocitoare fierbinte către Dumnezeu a Maicii Domnului pentru toată omenirea.

După serviciul divin a urmat o agapă frățească în cinstea sărbătorii oferită tuturor creștinilor prezenți la slujbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.