Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfîntul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul cinstit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În ziua pomenirii mutării la Domnul a Sfîntului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, joi, 9 octombrie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, o oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Prea Sfinției Sale i-au coliturghisit un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei și din cuprinsul blagociniei Orhei. Pericopa evanghelică a zilei a fost explicată de către arhimandritul Savatie (Celacu).

În cadrul serviciului divin, tănărul Maxim Prepeliță a fost prohirisit în treapta de diacon. Ierarhul a adresat nou hirotonitului diacon felicitări și îndrumări de a îndeplini cu dragoste, vrednicie, ascultare, smerenie și răbdare misiunea la care a fost chemat astăzi de zidire a Trupului Tainic al lui Hrisotos care este Biserica și i-a oferit în dar un set de Liturghiere.

La finalul slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a felicitat toți credincioșii cu prilejul sărbătorii, în special pe cei ce-și sărbătoresc ziua Sfîntului ocrotitor, îndemnîndu-i să urmeze credința și faptele celui mai iubit dintre ucenicii Mîntuitorului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.