Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În perioada 11-15 septembrie Prea Sfințitul Nicodim a vizitat Biserica Ortodoxă Greacă

 

În perioada 11-15 septembrie 2014, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în vizită de lucru în Mitropolia de Veria, Naousa și Kampania, răspunzînd invitației Chiriarhului acestei eparhii, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Panteleimon.

În cadrul întîlnirii Ierarhul a vizitat Mănăstirea „Sfîntul Ioan Botezătorul” din orașul Naousa unde a avut parte de o primire caldă din partea viețuitoarelor în frunte cu maica stareță, egumena Metodia. Acest vechi așezămînt monastic, a cărui orgine coboară pînă în secolul VII, adăpostește o sfințenie deosebită — Sfînta Icoană Făcătoare de minuni a Înaintemergătorului și Botezătorului Domnului Ioan.

Însoțit de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Panteleimon, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat Eparhia de Edessa, unde membrii delegației au fost întîmpinați cordial de către Înalt Prea Sfințitul Ioil, Mitropolit de Edessa, Pella și Almopia. A urmat o discuție de suflet în cadrul căreia au fost stabilite relații de bună colaborare frățească. În semn de apreciere și amintire a acestei vizite Prea Sfințitul Nicodim l-a distins pe Mitropolitul Ioil cu medalia „Sf. Dreptul Nicodim” de gradul I.

Vineri seara Prea Sfințitul Nicodim a oficiat în fruntea unui sobor de preoți și diaconi slujba Vecerniei în soborul „Sf. Ioan Botezătorul” al Mănăstirii Dobra din orașul Veria. La încheierea slujbei a fost oficiat un Te-Deum la începutul noului an școlar în instituțiile teologice ale Mitropoliei de Veria.

Sîmbătă dimineața a fost oficiată Sfănta Liturghie în biserica „Sf. Ierarh Luca al Crimeei”, după care a urmat o vizită frățească în Eparhia de Kozani în fruntea căreia se află Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Pavel.

În biserica închinată Icoanei Maicii Domnului „Panagia Soumela”, care, conform tradiției, a fost pictată de însuși Sfîntul Apostol Luca, Prea Sfințitul Nicodim, împreună cu Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Pavel și Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Panteleimon, au oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Vasile și Ștefania. Prea Sfințitul Nicodim a adresat la final tinerilor un cuvînt de felicitare și le-a oferit în dar o icoană.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.