Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Chetrosu, raionul Drochia

 

În Duminica a IX-a după Cincizecime şi în ziua cinstirii Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Odighitria” (Călăuzitoarea), cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la invitația și cu bunăvoința părintelui paroh, protoiereului Ilie Prisăcaru, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba de sfințire a bisericii renovate și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Chetrosu, raionul Drochia, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. La serviciul divin au fost prezente autorități locale și numeroși credincioși.

După citirea pericopei evanghelice, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură. Ierarhul a vorbit despre deosebita putere de mijlocire a Maicii Domnului, care este cea mai fierbinte rugătoare şi cel mai ales vas al Duhului Sfînt, căci prin Întruparea Fiului lui Dumnezeu, ea poartă în preacuratele Sale braţe întreaga Biserică. Cinstind-o pe Maica Domnului prin sfintele Sale icoane primim de la Dumnezeu belşug de har, vindecare sufletească şi trupească şi suntem martori a multor faceri de minuni, a mai subliniat Prea Sfinţia Sa.

După Sfînta Liturghie a urmat procesiunea de înconjurare a bisericii și un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite. La încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a ținut să mulțumească părintelui blagocin Pavel Vuluța, părintelui paroh Ilie Prisăcaru, preoților slujitori și întregii adunări binecredinciose pentru bunăvoința și bucuria cu care au primit vizita sa în această parohie pentru a săvîrși Sfînta Liturghie.

Preoții slujitori, ctitorii și binefăcătorii sfîntului locaș din satul Chetrosu au primit din partea Ierarhului înalte decorații bisericești.

La despărțire, toți credincioșii prezenți la slujbă, au primit în semn de binecuvîntare din partea Prea Sfințitului Nicodim cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.