Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica a VIII-a după Cincizecime la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a VIII-a după Cincizecime, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala „Sf. Nicolae” din Orhei, înconjurat de soborul slujitorilor şi în prezenţa enoriaşilor sfîntului locaş. Cu binecuvîntarea Ierarhului, pericopa evanghelică a zilei, de la Matei XIV, 14-22, despre minunea înmulţirii pîinilor, a fost explicată de slujitorul Catedralei, protoiereul Alexandru Fîrfa.

La încheierea slujbei, tîlcuind pericopa evanghelică a zilei, Ierahul a menționat că nu există mai mare fericire pentru poporul credincios, decît să se bucure cu aceeaşi sfântă şi negrăită bucurie ca şi mulţimea de odinioară din pustie, fiind adunat în jurul Mântuitorului în fiecare duminică și zi de sărbătoare la Sfînta Liturghie, sorbindu-I cu nesaţ cuvântul despre Împărăţia lui Dumnezeu şi primind din mâinile Sale Pâinea cea binecuvântată şi dumnezeiască a Sfintei Euharistii.

Ctitorii Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, Timofei și Elena Șoiliță, s-au bucurat în această zi de atenția Ierarhului, fiind decorați cu medalia eparhială „Dreptul Nicodim” și respectiv „Dreapta Ana”, în semn de recunoștință pentru tot sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.