Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Corjeuți a fost inaugurată și sfințită o Troiță cu icoane — simbol al biruinței creștine

 

Drept măritorii creștini din parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Corjeuți, raionul Briceni, au participat astăzi, în Duminica a III-a după Cincizecime, după Sfînta Liturghie, la slujba de sfințire a unei noi Troițe din icoane, instalată deasupra unei fîntîni în centrul satului ca semn al biruinței creștine și al mărturisirii credinței ortodoxe. Slujba de sfințire a fost oficiată de către blagocinul raionului Briceni, protoiereul Vasile Saracuța, împreună cu părintele paroh, protoiereul Constantin Pintilie, la ea participînd mai mulți credincioși din localitate.

Ideea inaugurării acestui monument al mărturisirii creștine a aparținut părintelui paroh Constantin, fiind susținut de autoritățile locale și de enoriașii care au contribuit la înălțarea lui.

Însă pentru că orice lucru bun și binecuvîntat este precedat de ispite, și ridicarea acestei Troițe nu s-a petrecut fără unele încercări. În anul 2010, cînd monumentul se afla în lucru, una din cele patru icoane, a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost ciuruită de gloanțele trase dint-o armă de vînătoare de către niște răuvoitori care nu recunosc cinstirea Sfintei Cruci și a Sfintelor Icoane. Pentru acest sacrilegiu, care a îngrozit creștinii din Corjeuți și din împrejurimi, făptașii vor răspunde în fața Judecății lui Dumnezeu.

Prin strădaniile părintelui paroh și a oamenilor de bună credință icoana a fost repictată și reașezată la locul de cinste, astăzi credincioșii avînd bucuria de a vedea această minunată Troiță finisată, inaugurată și sfințită.

Tot cu acest prilej, astăzi a mai fost sfințită și o altă Răstignire înălțată anterior la una din intrările în localitate.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.