Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Reședința Episcopală din orașul Edineț a avut loc Adunarea generală a preoților

 

Slujitorii din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni au participat astăzi, luni, 23 iunie 2014, la Adunarea generală a preoților ce a avut loc la Reședința Episcopală sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de primă importanță pentru bunul mers al vieții duhovnicești din Eparhie.

Pentru început Ierarhul a adresat calde mulțumiri clericilor pentru faptul că au fost receptivi la mesajul său de a oferi susținere confratelui întru slujire, protoiereului Aviv Țîmbaliuc, care în urma unui incendiu a rămas fără locuință și fără bunuri. În continuare au fost puse în discuție probleme actuale legate de disciplina clerului, viața morală și duhovnicească a slujitorilor în parohie, citirea obligatorie a pravilei stabilite înainte de oficierea Sfintei Liturghii, spovedania preoților.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a oferit în dar fiecărui slujitor cîte un exemplar al noii ediții a Cărții de Rugăciuni tipărită la Editura Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Tot astăzi preoții au prezentat și dările de seamă pentru trimestrul II al anului 2014.

După întrunire toți slujitorii au luat parte la o agapă frățească de post, pregătită cu mult drag de maicile de la Mănăstirea Călărășeuca.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.