Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, creștini din mai multe parohii ale blagociniei Dondușeni au efectuat tradiționalul Drum al Crucii

 

Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, deja al patrulea an consecutiv, creștini din mai multe parohii ale blagociniei Dondușeni, după slujba praznicală din Duminica Pogorîrii Sfîntului Duh, sub coordonarea părintelui blagocin, protoiereul Veaceslav Matiescu, pornesc pe jos într-un binecuvîntat Drum al Crucii spre Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi, pentru a participa la Sfînta Liturghie Arhierească prilejuită de sărbătorirea hramului.

Însoțiți de cîntări duhovnicești și purtînd în mîini semne ale Sfintei Cruci și prapuri, creștinii evlavioși din orașul Dondușeni și satele Corbu, Tîrnova, Scăieni, Horodiște, Teleșeuca, Plop și Crișcăuți, în frunte cu preoții parohi, au pornit și în acest an, după slujba Te-Deumului de sănătate ce a avut loc în biserica „Sf. Nicolae” din orașul Dondușeni, în pelerinaj spre Mănăstirea Rudi.

Creștinii, printre care se află și mulți tineri, ce aleg în fiecare an să meargă pe jos cîteva zeci de kilometri la sărbătoarea hramului mănăstirii, mărturisesc că acest pelerinaj este unul plin de roade duhovnicești, sporește rîvna pentru cele sfinte și credința în Dumnezeu.

La poarta vechiului așezămînt monastic pelerinii au fost întîmpinați cu multă dragoste de către maica stareță, egumena Maria, părintele duhovnic, arhimandritul Patrocl și viețuitoarele obștii, care le-au urat bun venit și le-au oferit cu bucurie hrană și cazare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.