Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” din Chişinău

 

În Duminica pomenirii Sfintelor Femei Mironosiţe, la Mănăstirea Ciuflea din capitală a avut loc un deosebit serviciu divin oficiat sub protia Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, de un sobor de Arhierei din care a făcut parte Prea Sfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, Prea Sfinţitul Marchel, Episcop de Bălţi şi Făleşti, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, precum şi aleşii oaspeţi din Grecia, în persoanele Înalt Preasfinţitului Mitropolit Pantelimon de Veria, Naousa şi Kampania şi a Înalt Preasfinţitului Mitropolit Pavel de Servia şi Kozani. Împreună cu soborul de Ierarhi au împărtășit bucuria sărbătorii mai mulți slujitori şi enoriaşi.

Slujba a început cu închinarea la Icoana Maicii Domnului Tricherușa şi la moaştele Sfinţilor Mari Mucenici Gheorghe şi Dimitrie, aduse de la Muntele Athos în seara zilei de ieri şi depuse spre cinstirea credincioşilor la Mănăstire.

Această zi a fost una deosebită şi pentru Prea Sfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, care a celebrat patru decenii de slujire la Altarul lui Hristos. Cu acest binecuvântat prilej, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir i-a adresat Preasfinţiei Sale alese cuvinte de felicitare, urându-i să slujească încă mulţi ani la rînd pentru propăşirea credinţei, a poporului şi a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi l-a decorat cu cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei – Ordinul Meritul Bisericesc de gradul I.

La final toți Ierarhii prezenți au adresat omagiatului Prea Sfinţitului Anatolie, alese cuvinte de felicitare dimpreună cu urări de bună sporire întru toate și ani lungi de slujire. Din partea Prea Sfinţitului Nicodim, Vlădica Anatolie a primit în dar o panaghie şi un set de metanii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.