Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oferit un lot de ajutoare părintelui sinistrat Aviv Țîmbaliuc

 

În dimineața zilei de astăzi, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a chemat la Reședința sa din Orhei pe părintele sinistrat Aviv Țîmbaliuc pentru a-i oferi o mică donație. Părintele s-a prezentat în hainele cu care era îmbrăcat în momentul izbucnirii incendiului, singurele care i-au mai rămas. În discuția purtată cu Ierarhul, părintele Aviv a mărturisit că primește cu smerenie necazul ce i-a fost trimis de Dumnezeu, afirmind chiar că nu era vrednic de bunurile pe care le-a avut și de care s-a lipsit într-o clipită.

Prea Sfințitul Nicodim a adresat Sfinției Sale un cuvînt de mîngîiere, susținere și întărire, apoi i-a oferit și o donație care să-l poată ajuta să se descurce măcar acum la început, cînd a rămas în drum și fără adăpost. Ajutorul a constat din stofă pentru costume clericale noi, lenjerie de pat și de corp, plapume, perne, prosoape, electrocasnice, diverse produse alimentare, detergenți și produse de igienă personală, seturi și ustensile de bucătărie, accesorii pentru gătit, încălțăminte, îmbrăcăminte și o contribuție financiară în valoare de 500 de dolari.

Totodată, pe această cale, Ierarhul îndeamnă încă o dată slujitorii Eparhiei de Edineț și Briceni și oamenii de bună credință să ajute, după posibilități, financiar familia părintelui Aviv Țîmbaliuc, ca să-și poată face rost și de o mică locuință.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.