Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Apel la solidaritate și ajutor!

 

Iubiți întru Hristos slujitori ai Altarului,

Fii credincioși ai Eparhiei de Edineț și Briceni!

În după-amiaza zilei de 1 mai, un incendiu devastator a izbucnit la etajul 6 al unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei. Flăcările au cuprins întreg etajul, făcînd scrum peste 20 de apartamente. În rezultat, conform ultimelor estimări, cel puțin 12 familii au rămas pe drumuri. Printre cei păgubiți se numără și familia confratelui nostru slujitor, protoiereul Aviv Țîmbaliuc, fiul vrednicului de pomenire preot și om al duhului — protoiereul Gurie Țîmbaliuc, celui care toată viața și-a închinat-o slujirii cu credincioșie Bisericii lui Hristos și care a îndeplinit în Eparhia noastră mai întîi ascultarea de blagocin, apoi cea de duhovnic al raionului Dondușeni.

La acest moment de grea cumpănă, Vă îndemn să fim alături și să alinăm, așa cum se cuvine unor buni creștini, durerea și necazul părintelui Aviv și a familiei sale după măsura posibilităților noastre materiale, cinstind astfel memoria vrednicului păstor de suflete Gurie Țîmbaliuc mutat la cele veșnice!

Donațiile se vor colecta la Depozitul eparhial din orașul Edineț, str. Șoseaua Bucovinei, 35/4, tel:  068078600, 078020801

† NICODIM

Episcop de Edineț și Briceni

Comments are closed.