Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festivalul –concurs raional al cîntecului pascal ,,Cînta-voi Domnului meu ” la Mănăstirea Călărășeuca

 

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos se află  în centrul credinței creștine. Prin Înviere natura recapătă culoare, sufletul omului este din nou salvat din negura păcatului de Preabunul Dumnezeu. În această perioada a Sfintelor Paști, gîndurile noastre se înaripează către cer și dincolo de cer.

Marți, 22 aprilie 2014, în incinta Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Călărășeuca, r-nul Ocnița, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț si Briceni, a avut loc Festivalul-concurs raional al cîntecului pascal ,, Cînta-voi Domnului meu”. La  acest eveniment au participat 22 de colective artistice de copii. Împreună cu grupurile de copii din localitățile raionului Ocnița, la concurs au luat parte și corurile bisericești din satul Țaul, satul Zăicani și orașul Rîșcani. Tot în incinta sfîntului așezămînt a fost vernisată și o expoziție pascală la care au participat 7 echipe. La festival au fost prezenți d-na L. Belonoșca – Serviciul Cultura a Consiliului Raional Ocnita, Prot. Veaceslav Matiescu – Blagocinul raionului Donduseni, Prot. Ioan Ginju — Blagocinul raionului Edinet, Prot. Lucian Serdeșniuc – Președintele Departamentului Învățămînt Religios și Activitate Pastorală. Participanții și invitații, în numar de 450, au multumit maicii starețe, egumenia Eufrosinia, pentru primire si ospitalitate.

La încheierea festivalului toate colectivele au fost premiate cu diplome și au primit literatura duhovnicească din partea Eparhiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.