Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a vizitat parohia „Înălțarea Domnului” din localitatea Medveja, Briceni

 

În miecrurea Săptămînii Luminate, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a împărtășit bucuria Învierii Mîntuitorului Hristos cu mulțimea enoriașilor de la biserica „Înălțarea Domnului” din satul Medveja, raionul Briceni, care-l au în frunte pe părintele paroh, protoiereul Vitalie Morari. Înconjurat de un ales sobor de preoți, Prea Sfinția Sa a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din orașul Bălți, dirijat de protoiereul Alexandru Paiul.

În cadrul Vohodului Mic, în semn de apreciere și mulțumire pentru sîrguincioasa activitate pastorală și misionară desfășurată, precum și pentru buna orînduire a activităților gospodărești din parohie, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, părintele paroh, protoiereul Vitalie Morari, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu dreptul de a purta Crucea cu podoabe.

Sfînta Liturghie a fost urmată de tradiționala înconjurare în procesiune solemnă a bisericii cu citirea Evangheliilor Învierii, după care Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură. În cuvîntarea sa Ierarhul s-a referit la simțirea și trăirea bucuriei și luminii Învierii ca experiență personală a întîlnirii cu Hristos. „Să alungăm tot răul și tot întunericul din inimile noastre și să facem loc Luminii lui Hristos cel Răstignit și Înviat să ne călăuzească pașii spre fericirea și iubirea Preasfintei Treimi, în care dintru început am fost creați să ne desfătăm!” — a mai îndemnat Prea Sfinția Sa.

În semn de aleasă prețuire pentru dragostea cu care au contrubuit la împodobirea după cuviință a sfîntului locaș, mai mulți ctitori ai bisericii „Înălțarea Domnului” din satul Medveja au fost decorați de către Ierarh cu medalii și Diplome Arhierești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.