Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Reședința Episcopală din Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor

 

Sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, joi, 10 aprilie 2014, la Reședința Episcopală din orașul Edineț s-a desfășurat Adunarea generală a slujitorilor. Ședința a avut drept scop discutarea chestiunilor legate de slujbele din ultima săptămînă a Postului Mare și sărbătorile pascale.

În debutul ședinței s-a discutat despre programul slujbelor ce urmează a fi săvîrșite în mănăstiri, catedrale și parohii în Săptămîna Patimilor. În acest context Ierarhul a accentuat modul și grija deosebită cu care trebuiesc pregătite Sfintele Daruri pentru bolnavi în Joia Mare. De asemenea, a fost adusă la cunoștința preoților binecuvîntarea Sanctității Sale Chiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, de a săvîrși în Sîmbăta Patimilor o rugăciune peniște și pace în Ierusalim și întraga Țară Sfîntă.

De mai bine de un deceniu prin purtarea de grijă a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, în toate parohiile din Republica Moldova bucuria sărbătorilor pascale este luminată de prezența Foclui Haric adus de la Ierusalim. Prin binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, protoiereul Iulian Ciubatîi și protoiereul Dimitrie Chirilov au fost delegați să aducă de la Chișinău Lumina Sfîntă pentru mănăstirile și parohiile eparhiei noastre.

Cu prilejul sărbătorilor pascale, Ierarhul a îndemnat clericii să colecteze împreună cu enoriașii daruri și să le distribuie celor nevoiași; să viziteze casele bătînilor solitari, a celor fără ajutor și a familiilor cu posibilități materiale reduse, astfel încît nimeni să nu rămînă în afara acestei mari bucurii a Învierii Domnului. Pentru a nu lăsa în umbră activitatea Bisericii și a nu permite hulitorilor să se lanseze în acuzații nefondate la adresa ei, Prea Sfințitul Nicodim a subliniat că ar fi necesar de a reflecata activitățile filantropice din parohii în sursele de informare disponibile — ziar și televiziune locală, pe site-ul eparhial.

În legătură cu sărbătoarea Învierii Domnului, la întrunire au fost reamintite și principalele măsuri ce trebuiesc luate împotriva izbucnirii incendiilor.

Prea Sfințitul Nicodim a binecuvîntat și în acest an toate inițiativele la nivel de parohii și blagocinii de a desfășura festivaluri și concerte de cîntece pascale, prin care sufletul creștinesc își exprimă bucuria și recunoștința în fața Atotmilostivului Mîntuitor pentru marele Său dar oferit lumii prin Înviere. În acest context Ierarhul a reconfirmat prezența sa la Festivalul Cîntecului pascal ce va avea loc la 22 aprilie curent la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, precum și la Festivalul-concurs Raional al Cîntecului Pascal ce se va desfășura la 29 aprilie în parohia „Sf. Trei Ierarhi” din satul Balasinești, Briceni.

La încheierea întrunirii toți clericii au primit în dar din partea Ierarhului, cu prilejul sărbătorilor pascale ce se apropie, cîte un Penticostar și cîte o carte de spititualitate, precum și pastoralele la Învierea Domnului a Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir și a Prea Sfințitului Episcop Nicodim. Clericii cu familii din trei și mai mulți copii au primit în dar cîte o scurtă.

Toți slujitorii prezenți la întrunire au luat parte la o agapă frățească de post.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.