Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Copiii de la grădinița din satul Trinca în vizită la biserica din localitate

 

Joi, 10 aprilie 2014, copiii de la grădinița din satul Trinca a făcut o vizită la biserica din localitate. Micii pelerini au fost primiți cu multă dragoste de doamna preoteasă Inna Roșca. Copiii au procurat lumînări pe care le-au aprins în sfeșnice și s-au închinat la sfintele icoane.

Doamna preoteasă le-a dat o lămurire despre însemnătatea sfintelor icoane, cum se însemnează cu semnul Sfintei Cruci, cum trebuie să se comporte în Sfînta Biserică. Le-a povestit copiilor însemnătatea sfintelor sărbători ce se apropie: Duminica Floriilor și Sfînta Înviere. Copiii au fost activi la întrebările: „Ce obiceiuri sau tradiții avem la aceste Sfinte Sărbători?”

Apoi toți împreună au spus rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”.

Doamna preoteasă le-a mai prezentat copiilor monumentul ctitorial al familiei Stroiescu, alături de care se află două sclepuri. Copiii au fost entuziasmați de lucrurile prezentate. La încheiere micuților li s-a dăruit cîte o iconiță și au fost serviți cu dulciuri.

Micii pelerini au fost însoțiți de personalul grădiniței: doamna directoare Gudumac Tatiana, daomnele educatoare Goraș Maria și Gagiu Veronica, dădacele Sajin Elizaveta și Costaș Valentina.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.