Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim și clericii Eparhiei de Edineț și Briceni adresează condoleanțe protoiereului Igor Casap în legătură cu mutarea la cele veșnice a tatălui său, robul lui Dumnezeu Alexandru

La 25 martie 2013 s-a mutat dintre noi la cele veșnice domnul Alexandru Casap, tatăl protoiereului Igor Casap, parohul bisericii „Sf. Arhangheli” din satul Sudarca, raionul Dondușeni. În legătură cu tragicul eveniment, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, protoiereul Veaceslav Matiescu, blagocin de Dondușeni, împreună cu clericii blagociniei și ai întregii eparhii, au adresat un mesaj de condoleanțe:

„Prea Cucernice părinte Igor,

Îndurerată familie Casap!

Primiți sincerele noastre sentimente de compasiune și condoleanțe în legătură cu mutarea la cele veșnice a iubitului Dumneavoastră tată, robul lui Dumnezeu Alexandru — fiu credincios al Bisericii Ordodoxe,  bun gospodar, un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvîntării lui Dumnezeu.

Nostalgia și durerea despărțirii ce ne răvășește sufletul în clipa mutării dintre noi a celor scumpi și dragi este alinată numai de speranța vieții veșnice și a Învierii, dăruite nouă de Mîntuitorul Hristos, Izvorul învierii noastre a tuturor. În aceste clipe de vremelnică despărțire Vă suntem alături și Vă asigurăm de întreaga noastră susținere și compasiune, rugîndu-ne Milostivului Dumnezeu să primească sufletul robului Său Alexandru, care și-a început calea spre Înviere în acest Sfînt și Mare Post aici pe pămînt, în odihna și fericirea drepților Săi în ceruri.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”

*  *  *  *

Slujba înmormîntării va fi săvîrșită asatăzi, joi 27 martie 2014, în Biserica „Sf. Arhangheli” din satul Frasin, raionul Dondușeni, de către părintele paroh — protoiereul Alexei Gheorghelaș.

 

Comments are closed.