Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Centrul Eparhial din orașul Edineț au demarat cursurile de instruire pentru voluntarii din cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”

 

Luni, 10 martie 2014, la Centrul Eparhial din orașul Edineț, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a demarat un nouă serie de cursuri de instruire pentru voluntarii din cadrul proiectului social „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”. Cursurile, ce se vor desfășura în perioada 10-15 martie, sunt susținute de specialiști din cadrul Organizației „HOMECARE”. Beneficiarii lor sunt tinerii voluntari și adulți, asistenții medicali și sociali din cele 10 parohii ale eparhiei noastre implicate în proiect: Edineț, Coteala, Alexăndreni, Hincăuți, Ruseni, Rotunda, Dondușeni, Țaul, Scăieni și Văratec.

În prima zi a cursurilor, cei 100 de voluntari tineri au participat la un seminar de cercetare sociologică intitulat „Situația tinerilor în regiunea de nord a Moldovei”, apoi la un training pe tema „Dezvoltarea serviciilor de voluntariat”.

În dimineața zilei, doamna Lilia Bulat, coordonatoarea proiectului, a avut o întîlnire cu preoții parohi implicați în acest program social în cadrul căreia s-a discutat despre:

  • Avantajele Episcopiei și participarea altor parohii în cadrul programului
  • Repartizarea ajutoarelor în 2014
  • Lista de sarcini pentru parohii pe anul 2014
  • Vizita din acest an în Germania
  • Gala voluntarilor 2014
  • Tabăra de vară și evaluarea externă a programului în toamna anului 2014
  • Programul vizitei de către finanțatori în parohii în perioada 11-13 martie 2014

După întîlnire, președintele Departamentului Eparhial Activitate socială și Caritate, protoiereul Sergiu Panaite, a distribuit preoților un nou lot de ajutoare umanitare pentru continuarea activităților în cadrul proiectului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.