Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A început Sfîntul și Marele Post al Paștilor

De astăzi, luni, 3 martie 2014, Biserica Ortodoxă a intrat în perioada Postului Mare sau a Postului Paștelui – o perioadă de introspecție, de cugetare la Cele Înalte, o perioadă în care dreptmăritorii creștini își intensifică nevoințele spirituale prin înfrînare de la mîncăre și băutură, prin rugăciuni și pocăință cu lacrimi, prin practicarea faptelor milei sufletești și trupești, prin deasa împărtășire cu Sfintele și Preacuratele lui Hristos Taine, spre a primi cu inimă curată Lumina Dumnezeiescului praznic al Învierii Domnului.

În această dimineață, începînd cu ora 7.30, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a rugat la slujbele rînduite de Sfînta Biserică pentru această perioadă a postului (a Miezonopticii, Utreniei, Ceasurilor și Vecerniei) împreună cu slujitorii și enoriașii Catedralei ”Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. Prea Sfinția Sa a citit cei șase psalmi ai utreniei și catisma a 4-a.

În seara acestei zile, Ierarhul va oficia la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei Denia Canonului celui Mare al Sfîntului Andrei Criteanul.

Biroul de presă al Episcopiei  de Edineț și Briceni

Comments are closed.