Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vin sărbători cu dalbe flori…

 

"Vin sărbători cu dalbe flori,

Vin dalbe flori cu sărbători,

Vin sărbători cu oameni dragi,

Vin sărbători cu oameni frați…"

 

Sfintele sărbători de iarnă întotdeauna vin cu același miros ca în copilarie, miros de mere și nuci, de turte dulci și mirosul fulgilor de nea. Poate de asta de Crăciun în suflet ne simțim copii în fiecare an.

În parohia „Sf.Nicolae” din satul Terebna, raionul Edineț, la 22 decembrie 2013, în gimnaziul din localite s-au organizat matinee cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

După o perioadă de 8 ani, cînd în Gimnaziul Terebna nu s-a mai predat religia, anul acesta este primul în care, în fiecare săptămînă, vinerea, în orarul copiilor este inclusă lecția de religie. În acest sens, la sărbătoarea festivă a fost prezent și preotul paroh Valentin CROITOR.

Sărbătoarea a fost deschisă prin interpretarea unui colind, după care părintele a ținut un discurs mulțumind direcției școlare și corpului didactic pentru aportul adus în susținerea orelor de religie și, desigur, a adresat un mesaj de felicitare.

La finele sărbătorii, părintele a oferit copiilor în dar cîte o cărțulie de rugăciuni, iar pedagogilor cărți cu povețe duhovnicești.

Sărbătoarea va culmina în data de 7 ianuarie, la slujba închinată NAȘTERII DOMNULUI, cînd la finele Liturghiei, doamna preoteasă va organiza un concert de colinde, precum și scenarii artistice dedicate sărbătorii.

Preoteasa Felicia Croitor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.