Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Catedrala „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

 

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime,  la Odovania Praznicului Intrării  în biserică a Maicii Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din orașul Edineț împreună cu un sobor de slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși. La slujbă au participat și preoți din cuprinsul Eparhiei de Bălți, Eparhiei de Soroca și Eparhiei de Chișinau.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, despre tămăduirea femeii gîrbove, cu binecuvîntarea Ierarhului predica a fost rostită de către parohul bisericii „Teodor Stratilat” din orașul Soroca, protoiereul Vasile Țăruș.

În cadrul serviciului divin, oaspeții au fost decorați cu medalii a Eparhiei de Edineț și Briceni, de asemenea teologul Samon Țîmbaliuc a fost hirotonit în treapta de diacon. Adresînd calde felicitări noului hirotonit, Prea Sfințitul Nicodim i-a oferit în dar un set de liturghiere.

După rugăciunea „Tatăl Nostru”, mai mulți credincioși, care au primit dezlegare de la duhovnic, s-au împărtășit cu Sfîntul Trup și Sînge al Mîntuitorului, după care a urmat și slujba unui Te Deum pentru sănătate.

După slujbă, Ierarhul a adresat credincioșilor un cuvînt de învățătură în care a subliniat importanța credinței și a vieții curate pentru a obține de la Mîntuitorul vindecarea sufletească și trupească.

La final, toți credincioșii au primit din partea Ierarhului, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.