Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Gala voluntarilor din cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni” la cea de-a II-a ediție

 

Marți, 26 noiembrie 2013, în incina restaurantului „Paradis” din orașul Edineț s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Galei voluntarilor din cadrul proiectului social „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”, implementat în 10 parohii din cadrul Eparhiei noastre cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la inițiativa și cu suportul Asociației Obștești „Ajutorul Creștin din Moldova”.

Solemnitatea a fost deschisă prin cuvîntul de salut și binecuvîntare al Prea Sfințitului Nicodim, care a apreciat înalt rezultatele desfășurării deja al doilea an în cadrul Episcopiei a acestui program social și s-a arătat satisfăcut de faptul că tinerii și Biserica se implică sîrguincios în lucrarea faptelor bune de întrajutorare a celor aflați în neputințe și nevoi, oferind un bun exemplu și celor din jur. Din partea organizatorilor a luat cuvîntul doamna Lilia Bulat, președintele Asociației Obștești „Ajutorul Creștin pentru Moldova”, care a menționat că manifestarea de astăzi are scopul de a stimula și încuraja activitatea de mai departe a tuturor peroanelor implicate în proiect.

În cadrul festivității, voluntarii tineri din parohiile Alexăndreni, Coteala, Dondușeni, Edineț, Hincăuți, Rotunda, Ruseni, Scăieni, Țaul și Văratec, participante la proiect, îmbrăcați în costume naționale au prezentat un mic concert de muzică religioasă și laică, de dansuri și poezie, după care a urmat ceremonia de premiere. Fiecărei echipe de voluntari le-a fost înmînată cîte o Diplomă cu menționarea principalelor merite ced le-au dobîndit pe parcursul anului, cîte o umbrelă, iar fiecărui voluntar cîte o insignă. Asistenții medicali și sociali din cadrul proiectului au primit cîte o cutie cu medicamente și cîte o umbrelă, iar din partea Prea Sfințitului Nicodim, cîte un Calendar Bisericesc pentru anul 2014. Voluntarii adulți implicați în program au fost premiați cu cîte o sacoșă cu șorțuri, batiste, insigne și calendare.

Au urmat apoi nominalizările pentru concursul „Cei mai activi voluntari 2013”, cîștigătorii căruia, cîte unul din fiecare echipă, au fost premiați cu medalii și cîte un player mp3.

Șase cîștigători ai concursului „Cel mai bun eseu 2013” au primit cîte o umbrelă, iar cei trei cîștigători ai concursului „Cea mai bună fotografie 2013” au fost premiți cu cîte un modem pentru internet mobil.

La final au urmat extragerile de premii pentru 10 voluntari tineri, cîte unul din fiecare echipă, care au primit drept cadou cîte un telefon mobil.

Festivitatea s-a încheiat cu extragerea Premiului Mare, cîștigătoarea căruia, tînăra Gogu Victorina din satul Alexăndreni, a intrat în posesia unui laptop dotat cu toate pragramele necesare pentru lucru.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.