Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Vecerniei la Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Teodor Tiron„ din Chișinău

 

În seara zilei de sîmbătă 9 noiembrie 2013, cu ocazia aducerii icoanei și a părticelelor din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba vecerniei împreună cu utrenia în incinta acestui așezământ monahal. Dimpreună cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit Prea Sfințitul Episcop Nicodim de Edineț și Briceni, Ieromonahul Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al mănăstirii și un numeros sobor preoțesc. Aici au venit să dea laudă Domnului și să ceară mijlocirea Sfântului Luca, Arhiepiscop al Crimeei şi Simferopolului, mulțime de creștini drept-măritori, care cu mare nădejde în suflet și dragoste de Hristos au îngenuncheat în rugăciune.

În timpul serviciului divin, au fost sfințite două crucifixe pentru Sfânta Masă, jertfite Catedralei „Sf. Teodor Tiron” de către Ieromonahul Nicolae (Roșca). După slujbă, Înalt Prea Sfințitul Vladimir împreună cu Prea Sfințitul Nicodom a miruit și a binecuvântat pe toți cei prezenți, îndemnându-i să ia aminte la viața plină de credință și jertfă a Sfântului Luca și să urmeze bineplăcutului său exemplu de viață închinată Mântuitorului.

Menționăm că icoana și părticelele din moaștele Sf. Arhiepiscop Luca se vor afla permanent la Mănăstire, iar periodic, sfințeniile vor fi duse spre închinare credincioșilor din întreaga țară.

www.mitropolia.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.