Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a participat la ședința de lucru a Consiliului Editorial al Bisericii Ortodoxe Ruse

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat miercuri, 16 octombrie 2013, la ședința de lucru a Adunării generalea Consiliului Editorial al Bisericii Ortodoxe Ruse ce a avut loc la Moscova. Ședința a fost deschisă de către Mitropolitul Climent de Caluga și Borovsk, Președintele Consiliului Editorial al BORu, care în discursul său a adus la cunoștința celor prezenți realizările și actvitățile desfășurate de către Consiliu în intervalul de timp de la ultima întrunire. În special Mitropolitul a vorbit despre modul în care s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Premiului Literar patriarhal „Sf. Kiril și Metodie”, despre stadiul lucrărilor de pregătire a tipăririi Operei complete a Sfîntului Teofan Zăvorîtul, despre activitatea Comisiei instituită de Preafericitul Patriarh Chiril de control asupra distribuirii tipăriturilor, produselor audio și video pe teritoriul eparhiei orașului Moscova, despre activitățile în comun ale grupurilor de lucru cu alte Departamente sinodale etc.

Participanții la întrunire au mai discutat despre principalele direcții de activitate ale Consiliului, metodele și etapele de realizare a sarcinilor și hotărîrilor sinodale, referitoare la activitatea Consiliului Editorial, propunerile şi proiectele grupurilor de lucru.

La finalul ședinței a avut loc ceremonia de înmînare solemnă a seturilor de cărți pentru școlile tologice de către Fondul unității popoarelor ortodoxe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.