Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci la Catedrala „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevskii” din orașul Bender

 

În ziua praznicului Cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat alături de un impresionant sobor de Ierarhi, preoți și diaconi la Sfînta Liturghie Arhierească ofciată sub protia Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, la Catedrala „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevskii” din orașul Bender.

Amintim că în ziua acestui praznic Înalt Prea Sfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, aniversează jubileul de 55 de ani de viață. Cu acest prilej, la serviciul divin au luat parte Ierarhi, clerici și mireni din Moldova, Rusia, Ucraina, Grecia, Bulgaria, Serbia și Cazahstan, oficialități locale, oaspeți și invitați de onoare, mulțimea enoriașilor Catedralei „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevskii”.

La finalul Sfintei Liturghii, confrații slujitori și oaspeții prezenți la sărbătoare au adresat Arhiepiscopului Sava cordiale felicitări și urări de sănătate și mîntuire cu prilejul semnificativului jubileu de 55 de ani de viață.

Cu un mesaj deosebit de felicitare s-a adresat către Înalt Prea Sfințitul Sava și Chiriarhul Eparhiei noastre, urîndu-i multă sănătate, pace, bucurii duhovnicești, mîntuire sufletească și ajutor sfînt de la Mîntuitorul Hristos, Marele Arhiereu, în deloc ușoara activitate sfințitoare și pastoral-misionară ce o desfășoară cu multă rîvnă în calitate de Ierarh al Bisericii Ortodoxe.

Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, a oferit omagiatului, în semn de apreciere a rodnicei sale activități în Ogorul Domnului, înalta distincție — Ordinul Recunoștinței, oferindu-i în dar și un frumos engolpion.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.