Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare la biserica ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil„ din satul Rotunda, raionul Edineț

 

În ziua prăznuirii ”Nașterii Maicii Domnului„ sîmbătă 21 septembrie 2013, biserica din localitatea Rotunda, raionul Edineț, s-a aflat în veșmînt de sărbătoare cu prilejul Nașterii Maicii Domnului și al aniversării de 26 de ani de viață a părintelui paroh Adrian Postolache. În mijlocul credincioșilor prezenți la acest eveniment s-a aflat Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a oficiat Sfînta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat pe părintele paroh, preotul Adrian Postolache, cu dreptul de a purta Crucea de Aur și cu medalia ”Sf. Ierarh Vasile cel Mare”de gradul I, exprimîndu-și speranța că acest lucru va spori și mai mult rîvna părintelui pentru continuarea activităților sale. După citirea pericopei evanghelice, cu binecuvîntarea Prea Sfinției Sale, un cuvînt de învățătură a rostit nașul părintelui paroh, prot. mitr. Anatolie Benzari care pentru multă străduință, pentru purtarea de grijă și pentru tot respectul care îl are pentru părintele Adrian, Vladica la decorat cu cea mai înaltă decorație eparhială Medalia ”Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba de sfințire a Troiței din curtea bisericii și a fost oficiat un Te Deum pentru sănătatea omagiatului, a slujitorilor și a tuturor credincioșilor prezenți la slujbă după care a urmat și cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Totodată, Ierarhul a adresat cordiale felicitări părintelui paroh, Preotului Adrian Postolache, ctitorilor și tuturor credincioșilor cu ocazia sărbătorii de astăzi, mulțumind tuturor pentru lucrurile frumoase ce le-au săvîrșit în comunitate spre slava lui Dumnezeu și propășirea credinței ortodoxe.

La final a urmat un moment festiv, expoziția ”Toamna de aur„ organizată cu ocazia vizitei Prea Sfinției Sale de elevii claselor gimnaziale din localitate. Copii au organizat diferite expoziții începînd cu echibane din flori tomnatice, bucate și broderii moldovenești și terminînd cu vestimentația tradițională. Locul I a fost ocupat de către elevii claselor a V-a, care au primit o diplomă, macheta unui glob pămîntesc și cîte o revistă „Familia Ortodoxă„ toți ceilalți au fost plasați pe locul II și au primit de asemenea cîte o diplomă și o revistă.

La despărțire, toți credincioșii au primit în semn de binecuvîntare arhierească iconițe cu chipul Nașterii Maicii Domnului.

După care Prea Sfințitul Nicodim a oficiat o vizită de lucru la biserica ”Sfinții Arhangheli„ din satul Hincăuți, paroh fiind prot. Andrei Jalbă, biserica ”Sfîntul Nicolae„ din satul Hlinaia, paroh — prot. Georghe Grițco și Biserica ”Sf. Serghie și Vah„ din orașul Edineț, paroh — prot. Georghe Ganea.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

 

 

 

 

 

 

* * *

 

 

 

 

* * *

 

Comments are closed.