Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită patriarhală în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari

 

La 8 septembrie 2013, Preafericitul Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a sosit în eparhia de Tiraspol și Dubăsari. Pe parcursul vizitei în această eparhie, Sanctitatea Sa afost însoțit de IPS Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir; Președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, IPS Mitropolit Ilarion; IPS Mitropolit de Odessa și Izmail Agafangel; IPS Mitropolit de Cernăuți și Bucovina Onufrii; IPS Mitropolit Antonie de Borispol; IPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari; PS Anatolie de Cahul și Comrat; PS Petru de Ungheni și Nisporeni, PS Meletie de Hotin și Episcop Vicar al Eparhiei de Cernăuți; PS Marchel de Bălți și Fălești; Șeful Secretariatului Administrativ al Patriarhiei Moscovei, PS Serghie de Solnecinogorsc; PS Nicodim de Edineț și Briceni; PS Irineu de Orsk și Gai; Ps Ambrozie de Naftecamsc și Birsc; membri ai delegației oficiale a Patriarhiei Moscovei și ambasadorul Rusiei în Republica Moldova Farit M. Muhametișin.

La monumentul lui Grigorii Potiomkin din fața complexului militar memorial-istoric din orașul Bender, Ptriarhul Kiril a fost întîmpinat de Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari, membrii administrației de la Tiraspol, clerul și numeroșii credinmcioși ai eparhiei.

Apoi Patriarhul Chiril a sosit la Tiraspol unde a fost întîmpinat de mii de credincioși. Aici a oficiat în Catedrala „Nașterea Domnului” slujba unui Te-Deum, după care Înalt Prea Sfințitul Sava a adresat Sanctității Sale un cuvînt de bun venit. În amintirea acestei vizite Vlădica Sava a dăruit Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse o icoană cu chipul Maicii Domnului, un culion patriarhal și un toiag.

Patriarhul Chiril a adresat la rîndul său tuturor celor prezenți un cuvînt de salut și binecuvîntare și a donat Catedralei „Nașterea Domnului” din Tiraspol o icoană cu chipul Sf. Dr. Amiral Feodor Ușacov cu o părticică din moaștele sale. Toți credincioșii prezenți au primit în dar cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului cu binecuvîntare patriarhală.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.