Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Secțiile Traumatologie și Cardioreumatologie ale Spitalului Raional Edineț au primit ajutor umanitar din partea Organizației filantropice germane „Hilfe fur Osteuropa”

 

La 21 august 2013 Secțiile Traumatologie și Cardioreumatologie ale Spitalului Raional Edineț au primit un lot de ajutoare umanitare din partea Organizației Filantropice „Hilfe fur Osteuropa”. Ajutoarele au fost promise în urma vizitei de lucru efectuată la Spitalul Raional Edineț în 15 iulie curent de către membrii organizației umanitare germane în frunte cu doamna președinte Ursula Honeck și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, membru de onoare și vicepreședinte pentru Republica Moldova al organizației, care a și binecuvîntat această inițiativă.

Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, paturi electrice pentru spital, saltele, noptiere, lenjerie, seringi, pansamente, mănuși etc. La inițiativa și cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, sala de operație și cea de proceduri ale Secției Traumatologie au fost dotate cu aer condiționat.

Directorul Spitalului Raional Edineț, domnul Anatolie Guțu, medicul ortoped-traumatolog, domnul Sergiu Moraru și medicul cardioreumatolog, domnul Anatolie Corobanu au mulțumit în mod special doamnei Ursula și membrilor acestei organizații pentru ajutorul umanitar acordat, ce a adus un pic de lumină și bucurie în inimile pacienților acestor secții, care pînă acum au fost nevoiți să suporte condițiile precare de internare și tratament.

 Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.