Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Budăi, Telenești, și a oficiat slujba înmormîntării roabei lui Dumnezeu Maria

 

Cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, joi, 15 august 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat în satul Budăi, raionul Telenești, pentru a oficia Sfînta Liturghie în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate și slujba prohodului nou-adormitei roabei lui Dumnezeu Maria Dragan. La slujbă Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și de copiii, nepoții, rudele, apropiații și mulțimea tuturor celor care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o pe răposată.

La începutul slujbei înmormîntării Prea Sfințitul Nicodim a îndemnat binecredincioasa și îndoliata adunare la rugăciune sinceră, cu umilință și zdrobire de inimă, către Mult-milostuvul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și odihna cu drepții a sufletului adormitei roabei Sale Maria, iar la final a adresat îndureratei familii și ctitorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, domnului Vasile Dragan, fiul răposatei, condoleanțe în numele său personal, al Mitropolitului Vadimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova; al Mitropolitului Ilarion, Președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei și al domnului Evghenii Parhaev, șeful Întreprinderii de producere a obiectelor de cult „Sofrino”.

Ierarhul a evidențiat faptul că doamna Maria și-a trăit viața după învățătura evanghelică a Mîntuitorului; a iubit Biserica, sfintele slujbe și rugăciunea, postind și împărtășindu-se cu regularitate. Unul din cei șapte copii ai ei, domnul Vasile Dragan, este un mare ctitor al Bisericii Ortodoxe. Domnia Sa a suportat integral cheltuielile pentru editarea la Întreprinderea „Sofrino” din Moscova a Sfintelor Evanghelii ce au fost oferite în dar tuturor parohiilor Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Preafericitul Patriarh Kirill în timpul vizitei sale la Chișinău în perioada 8-10 octombrie 2011. Tot cu purtarea de grijă a domnului Vasile Dragan mai mulți conaționali de-ai noștri sunt adăpostiți și li se găsește loc de muncă în Rusia.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.